Pique ‘iets uitkiezen’ en nique ‘een kleinigheidje’. In de 17e eeuw werd dit uit het Frans ontstane woord al gebruikt. Picknicken is eten in de buitenlucht met zelf meegebrachte etenswaar. Het kan overal; het Bergerbos , op het strand van Capri, langs “de route 66” er is heel veel mogelijk! Ga je met de auto? Pak je de trein? Te voet? De fiets? Ook in keuze van het vervoer zijn er talloze mogelijkheden. Een heerlijke bezigheid!

Picknickmand

Maar….wat gaat er nu in die mand? Natuurlijk Champagne of een heerlijke Chardonnay voor het luxe gevoel en voor de -18ers en de Bob iets zonder alcohol bijvoorbeeld een heerlijk frisse limonade, zoals bruiswater met fruit. Stop dus ook wat koelelementen in de mand. Verder heerlijke sandwiches, fruit, wraps en een koude pastasalade. Een heerlijke koffie in een thermosfles. Een kleed, wat servetten, bestek, glazen, bordjes. Heb je ruimte over of ga je voor extra chique neem wat zogeheten hot/coldtowels mee, een decorstiestuk zoals bijv. een (nep)bloem. Buiten de picknickmand om kun je ook eventueel stoeltjes en een tafeltje meenemen voor extra comfort.

Klein minpuntje….Picknicken trekt ook vaak insecten aan. Geen nood! insecten komen af op de glucose en op felle kleuren. Beter is dus geen felle kleur kleding te dragen en ook de afdekbakjes kunnen beter geen felle kleur hebben. Verder kun je natuurlijk een citronellakaarsje meenemen en mocht je toch gestoken of geprikt worden dan kun je een after-bite gebruiken (ook meenemen dus!)

Waar je ook zit, kijk om je heen en geniet! Er is vast heel veel moois te zien en geniet ook van het gezelschap. Hoe dierbaar is het samen mooie herinneringen te maken!

Enjoy the good life!

Geef een reactie