Een zonnige zomerdag, met de wind door je haren, zonnebril op, cabriosjaaltje om. Een open auto! Wat een vrijheid! Een luizenleven kenmerkt zich door een cabrio te pakken als de zon schijnt😉.

De eerste auto’s waren allemaal met open dak. Pas later werden de auto’s uitgevoerd met een overkapping. In 2020 zijn er talloze variaties op deze cabrio. Ten eerste de keuze hardtop of softtop. Dus een dak vervaardigd uit staal of een dak bestaand uit doek. De hardtop is in meerdere delen inklapbaar of in zijn geheel af te halen. De voordelen van een softtop is dat het goedkoper is en minder ruimte nodig heeft om op te bergen. De opbergruimte gaat veelal van de kofferbakruimte af. Dit is natuurlijk best belangrijk voor de fashionista’s onder ons. Ook van belang is hoeveel zitplaatsen de auto heeft. Achterin is de ruimte vaak beperkt in de cabrio. Maar hé, daar doen wij niet moeilijk over als wij in zo’n uberhippe auto rondrijden.

Het meest populair is de Mini Cooper Cabrio. Deze coole auto zie je dan ook veel. De mini bestaat al sinds 1959 en werd vervaardigd in Engeland door BMC (British Motor Corporation). Sinds 2001 is de Mini in Duitse handen nl. BMW.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. BMW, Audi, Porsche, Peugeot, Alfa Spider , Saab cabrio en niet te vergeten de Volkswagen Beatle. Er past er altijd wel een bij jou!

Er zijn talloze cabrio routes in Nederland. Ik noem er enkele.

  • Mergellandroute
  • Friese meren route
  • Zuid-Veluwe route
  • De Bollenstreek route
  • De Kust route
  • De Montferland route

Maar natuurlijk is een cabrio ook een goede boodschappen, kinderen weg/haal, strand -en shop auto. Eigenlijk een alleskunner!

Tip; de cabrio is ook een superleuke auto om eens te huren.

Enjoy the freeride!

Alfa Romeo cabrio

Geef een reactie