Corona check vakantie

We zitten inmiddels midden in de zomer. En voor hen die nog niet met vakantie zijn gegaan en nog niet geboekt hebben begint het nu toch echt wel te kriebelen.

Corona

Precies. Die verdraaide spelbreker met overheersend karakter welke helaas dagelijks in het nieuws is.

Een luizenleven wordt ook gekenmerkt door een lekkere en prettige vakantie om even stoom te blazen. Maar hoe zit dat nu? Welke websites kun je doorploegen om een leuke maar ook vooral veilige vakantie te boeken?

Bestemmingen

Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland? En hoe helpen deze websites jou in het maken van een verantwoorde keuze.

Wij hebben een paar vakantieboek websites bekeken en geprobeerd te toetsen op hun voorlichting en maatregelen.

Beschikbaarheid faciliteiten

Een van de dingen die je graag op voorhand wilt weten. Is het zwembad open? En hoe zit dat met de gym en restaurant? Wil je boeken dan biedt de vakantiesite daar hopelijk duidelijkheid.

NaamCOVID19 reisadviesCOVID 19 details per bestemmingOpmerking
Booking.comJaJaInformatie over beschikbaar zijn faciliteiten aanwezig.
Trivago.nlJaNeeTrivago is een meta-zoekmachine, afhankelijk van de gelinkte website.
Sunweb.nlJaNeeWij konden de details over beschikbaarheid faciliteit niet vinden.
TUI.nlJaNeeWij konden de details over beschikbaarheid faciliteit niet vinden.
AirBNB.nlJaNeeWij konden de details over beschikbaarheid faciliteit niet vinden.
Tabel en 5 vakantie websites vergeleken

Voorlopige conclusie

Algemene informatie over Corona en verwijzingen naar verantwoordelijke websites van landen en ministeries zijn meestal wel aanwezig. Sommige gaan daarin verder dan andere. Zo heeft TUI een “COVID CARE SERVICE”.

Antwoord op de vraag of alle faciliteiten te gebruiken zijn bij aankomst. Die konden we moeilijk vinden. Booking was daarop een uitzondering. Het lijkt erop dat je er goed aan doet zelf bij het Hotel, bestemming, etc, te informeren of echt alles open is. En of er (aanvullende) maatregelen gelden.

Je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid. Zorg ervoor dat je goed onderzoekt en ingelicht bent. Dat en de informatie die een boeking site je kan geven geven je hopelijk een scherp beeld.

Check voordat je boekt!

Het is misschien wel een open deur maar doe het vooral toch maar. Check de deze website voordat je boekt. Deze valt onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. En vergeet vooral niet je reisverzekering te checken! Beide een absolute must.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Red.

Mocht u een vakantie website eigenaar zijn en aanvullende informatie heeft of een correctie ziet. Neem dan s.v.p. contact met de redactie van onze blog via de contactpagina. Wij doen ons best om alle informatie over websites e.d. zo goed als mogelijk weer te geven. Zijn daar toch onjuistheden of aanvullingen van toepassing dan zullen wij deze uiteraard overwegen.

Geef een reactie